LENTECONCERT 2020: geannuleerd


Het Lenteconcert staat dit jaar in het teken van de dwarsfluit. Christian Plouvier vertolkt enkele pareltjes uit het fluitrepertoire.

Het concert wordt geöpend met de ouverture "Il Signor Bruschino" van G. Rossini en afgesloten met de prachtige 5e symfonie van Franz Schubert. Weer een mooi programma om naar uit te kijken.Omwille van de corona-crisis wordt dit concert verplaatst naar volgend jaar.

NIEUW: KAFFEE KLASSIEK

Op zondagnamiddag 1 maart 2020 nam Symfonieorkest De Lier een nieuw initiatief: Kaffee Klassiek. In een kleinere zaal werden enkele evergreens uit het klassieke repertoire uitgevoerd, vaak met medewerking van solisten uit het eigen orkest. Tijdens de 2 voorziene pauzemomenten kon naar hartelust genoten worden van een hapje en een tapje.
Het publiek reageerde bijzonder enthousiast, wat blijkt een de ingevulde evaluatieformulieren.
 
Een volgende editie is daarom het overwegen waard.

NIEUWJAARSCONCERT 2020


Symfonieorkest De Lier zette traditiegetrouw het nieuwe jaar in met wervelende walsen en polka's van Johann Strauss.

Sopraan Ange De Wulf veroverde de harten van het publiek met haar mooie vertolkingen van enkele nummers uit het musical-repertoire. 

Ze werd beloond met een daverend applaus.


Dit concert werd tevens gebracht op verplaatsing in Aarschot en Merchtem.


HERFSTCONCERT 2019
"An American in Lier"

Reed Tetzloff, een jonge toppianist uit New-York was dé vedette van het Herfstconcert. Hij vertolkte met brio het klavierconcerto van Robert Schumann en de Rhapsody in Blue van George Gershwin. Het publiek bedankte met een daverende ovatie.
Symfonieorkest De Lier vervolledigde onder leiding van Rik Ghesquière de Amerikaanse sfeer met het "Adagio voor Strijkers" van Samuel Barber en de suite "An American in Paris" van Gershwin.


LENTECONCERT 2019

De jonge violist Joshua Galasse was de vedette van het Lenteconcert  op 28 april 2019.
Op een verbazingwekkende en briljante wijze vertolkte hij de "Introduction et Rondo Capriccioso" en de "Havanaise voor viool en orkest" van Camille Saint-Saëns. Het leverde telkens een staande ovatie op van het publiek.

Rik Ghesquière vervolmaakte samen met het orkest dit programma met Franse muziek: "Prélude à l'après-midi d'un Faune" (Claude Debussy), "Danse macabre" (Camille Saint-Saëns) en de beroemde "Bolero" (Maurice Ravel).

Concerten tijdens het seizoen 19- 20


Zondag 20 oktober 2019 (11u) in de Jezuïetenkerk te Lier: Herfstconcert
Zaterdag 4 januari 2020 (20u) in CC ’t Gasthuis te Aarschot: Nieuwjaarsconcert
Zondag 12 januari 2020 (11u) in het VTI te Lier: Nieuwjaarsconcert
Zondag 19 januari 2020 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsconcert
Zondag 26 april 2020  in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert