NIEUWJAARSCONCERT 2019

Ook in 2019 verwelkomt het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar met een Nieuwjaarsconcert.
Op het programma: feest met de familie Strauss. Tal van Weense walsen en polka's wervelen door de zaal. Meerdere nummers worden voor het eerst gebracht door De Lier zoals "Wein, Wein und Gesang", "1001 Nacht Walzer", "Neue Pizzicatopolka"...

Het feest wordt geleid door Rik Ghesquière. Na afloop volgt de traditionele nieuwjaarsdrink, samen met de muzikanten.

Het concert heeft plaats op zondag 13 januari om 11uur in de feestzaal van het VTI, Kruisbogenhofstraat 7 te Lier.

Tickets kunnen vanaf 11 december besteld worden via deze website of telefonisch bij Gisèle De Craecker (015/63 94 66 of 0477/20 87 71). De toegangsprijs bedraagt 18 euro in voorverkoop en 20 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 tot en met 25 jaar betalen 9 euro (10 aan de kassa). Kinderen tot 12 jaar: gratis.
Bij voorafbetaling schrijft men, na de reservatie per telefoon of website over op BE64 2200 2426 1352 van Symfonieorkest De Lier, met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller. Uiterste datum hiervoor is 7 januari.
 
HERFSTCONCERT 2018


Het concert werd ingezet met de Akademische Feestouverture van Johannes Brahms. Toen de feestelijke klanken van het "Gaudeamus" verdwenen waren was het de beurt aan Peter (cello) en Suzanne (Viool) Martens. Zij kwamen speciaal uit Zuid-Afrika om in Lier een onvergetelijke vertolking te brengen van het dubbelconcerto van Brahms. Het publiek dankte met een langdurig applaus. Dirigent Rik Ghesquière inspireerde tenslotte het orkest met een vrolijke uitvoering van 3 Slavische Dansen van Antonin Dvorak.
 
LENTECONCERT 2018
Op 22 april 2018 was Anthony De Vriendt te gast. Hij is is hoornsolist bij het Belgian National Orchestra. In Lier schitterde hij in het eerste hoornconcerto van Richard Strauss.

Deze componist had grote bewondering voor Richard Wagner en W.A. Mozart. Het Symfonieorkest De Lier bracht daarom tevens werk van deze grote componisten.

Rik Ghesquière leidde het orkest dan ook met veel bezieling doorheen de hymne uit "Tannhäuser" (Wagner) en de zeer bekende symfonie nr. 40 (Mozart).

NIEUWJAARSCONCERTEN 2018


6 januari in Aarschot
Naar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Tenor Willem Van der Heyden bracht het publiek meteen in vervoering met de aria "Dein ist mein ganzes Herz" uit 'Het Land van de Glimlach" (Franz Lehár).  Samen met sopraan Karen Vermeiren volgden nog tal van succesvolle nummers uit dezelfde operette en uit "Carmen" (Bizet).

Uiteraard ontbraken de Weense nummers niet op het pogramma (Aan de mooie blauwe Donau, Tik-tak polka, Donder en Bliksem...)
13 en 14 januari in Lier

De vorige jaren moesten steeds mensen ontgoocheld worden omdat de zaal op korte tijd uitverkocht was. Daarom werd het Nieuwjaarsconcert in 2018 twee maal gebracht: op zaterdagavond 13 januari en op zondagvoormiddag 14 januari in de Jezuïetenkerk te Lier.
Ook hier oogsten Karen en Willem veel succes met hun aria's en duetten uit de wereld van opera en opertte.
Op de zondagvoorstelling moest Willem Van der Heyden na het eerste nummer forfait geven wegens plots opkomende stemproblemen. Karen Vermeiren nam op grandiose wijze enkele van zijn  nummers over in een "noodprogramma".
De opkomst was op zaterdagavond iets minder groot dan op zondag. Het bestuur evalueert de situatie met het oog op het Nieuwjaarsconcert 2019.
21 januari in Merchtem

Het Nieuwjaarsconcert in Merchtem is intussen een traditie geworden. Met Karen Vermeiren, maar zonder Willem Van der Heyden, die nog steeds door stemproblemen geplaagd werd.
Bij het bisnummer (Radetzky-March) kwamen de beroemde steltenlopers van Merchtem het publiek verrassen met een act die laaiend enthousiast onthaald werd.
De pers en regionale televisie waren eveneens present.
Voor verslag en foto's: klik hier.
27 januari in KeerbergenDe Nieuwjaarscyclus werd afgesloten in gemeenschapscentrum "Den Bussel" in Keerbergen. Voor de pauze vertolkte de Spaanse pianiste Eva Fontalba het klavierconcerto van Edvard Grieg. Na de pauze kwamen de walsen en polka's van Strauss aan bod. Een succesvolle kennismaking met het Keerbergse publiek...

LENTECONCERT 2 april 2017De revelatie van het lenteconcert was de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens. Hij vertolkte op grandiose wijze het eerste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Nadien dankte hij het publiek (in het Afrikaans) en trakteerde met een extraatje: "De Zwaan" uit het Carnaval der Dieren, eveneens van Saint-Saëns.
Naast de sfeervolle "Tsjechische suite" van Antonin Dvorak stonden nog 2 werken van eigen bodem op het programma: de "Dahomeyse Rapsodie" van August De Boeck en het pittige "Rikudim" (4 Israëlische dansen) van Jan Van der Roost. De componist was persoonlijk aanwezig en feliciteerde het orkest met deze uitvoering.
Na afloop genoten publiek en muzikanten nog van een gezellige babbel bij een aperitiefje.

Concerten tijdens het seizoen 18- 19


Zondag 21 oktober 2018 (15u) in de Jezuïetenkerk te Lier: Herfstconcert
Zaterdag 5 januari 2019 (20u) in CC ’t Gasthuis te Aarschot: Nieuwjaarsconcert
Zondag 13 januari 2019 (11u) in het VTI te Lier: Nieuwjaarsconcert
Zondag 20 januari 2019 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsconcert
Zondag 28 april 2019  in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert