HERFSTCONCERT 2018


In 1880 kreeg Johannes Brahms (foto links) een eredoctoraat
aan de universiteit van Breslau. Als dank componeerde hij de
"Akademische Feestouverture", waarin hij op humoristische wijze bekende studentenliederen verwerkte.
Het Symfonieorkest De Lier opent het Herfstconcert met deze ouverture.

Daarna volgt Brahms' dubbelconcerto voor viool en cello. Solisten zijn Peter Martens en zijn echtgenote Suzanne, die speciaal naar Lier komen vanuit Zuid-Afrika. Geniet van de prachtige dialoog tussen beide instrumenten, zeker in het tweede deel.

Het concert wordt afgesloten met 3 Slavische Dansen van Antonin Dvorak (foto rechts).

Dirigent is Rik Ghesquière.

Plaats en datum van het gebeuren: Jezuïetenkerk, Gasthuisvest 50 te Lier op zondag 21 oktober 2018 om 15uur.

Genummerde plaatsen kunnen vanaf 18 september 2018 gereserveerd worden via het bestelformulier op deze website (tabblad tickets) of bij Gisèle De Craecker (015/63 94 66 of 0477/20 87 71).
De toegangsprijs bedraagt 16 euro in voorverkoop en 18 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 t/m 25 jaar betalen 8 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
Na het concert wordt een gratis drankje aangeboden.

Bij voorafbetaling kan men na de reservatie per telefoon of website tot en met 15 oktober a.s. overschrijven op BE64 2200 2426 1352 van Symfonieorkest De Lier met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller.
LENTECONCERT 2018
Op 22 april 2018 was Anthony De Vriendt te gast. Hij is is hoornsolist bij het Belgian National Orchestra. In Lier schitterde hij in het eerste hoornconcerto van Richard Strauss.

Deze componist had grote bewondering voor Richard Wagner en W.A. Mozart. Het Symfonieorkest De Lier bracht daarom tevens werk van deze grote componisten.

Rik Ghesquière leidde het orkest dan ook met veel bezieling doorheen de hymne uit "Tannhäuser" (Wagner) en de zeer bekende symfonie nr. 40 (Mozart).

NIEUWJAARSCONCERTEN 2018


6 januari in Aarschot
Naar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Tenor Willem Van der Heyden bracht het publiek meteen in vervoering met de aria "Dein ist mein ganzes Herz" uit 'Het Land van de Glimlach" (Franz Lehár).  Samen met sopraan Karen Vermeiren volgden nog tal van succesvolle nummers uit dezelfde operette en uit "Carmen" (Bizet).

Uiteraard ontbraken de Weense nummers niet op het pogramma (Aan de mooie blauwe Donau, Tik-tak polka, Donder en Bliksem...)
13 en 14 januari in Lier

De vorige jaren moesten steeds mensen ontgoocheld worden omdat de zaal op korte tijd uitverkocht was. Daarom werd het Nieuwjaarsconcert in 2018 twee maal gebracht: op zaterdagavond 13 januari en op zondagvoormiddag 14 januari in de Jezuïetenkerk te Lier.
Ook hier oogsten Karen en Willem veel succes met hun aria's en duetten uit de wereld van opera en opertte.
Op de zondagvoorstelling moest Willem Van der Heyden na het eerste nummer forfait geven wegens plots opkomende stemproblemen. Karen Vermeiren nam op grandiose wijze enkele van zijn  nummers over in een "noodprogramma".
De opkomst was op zaterdagavond iets minder groot dan op zondag. Het bestuur evalueert de situatie met het oog op het Nieuwjaarsconcert 2019.
21 januari in Merchtem

Het Nieuwjaarsconcert in Merchtem is intussen een traditie geworden. Met Karen Vermeiren, maar zonder Willem Van der Heyden, die nog steeds door stemproblemen geplaagd werd.
Bij het bisnummer (Radetzky-March) kwamen de beroemde steltenlopers van Merchtem het publiek verrassen met een act die laaiend enthousiast onthaald werd.
De pers en regionale televisie waren eveneens present.
Voor verslag en foto's: klik hier.
27 januari in KeerbergenDe Nieuwjaarscyclus werd afgesloten in gemeenschapscentrum "Den Bussel" in Keerbergen. Voor de pauze vertolkte de Spaanse pianiste Eva Fontalba het klavierconcerto van Edvard Grieg. Na de pauze kwamen de walsen en polka's van Strauss aan bod. Een succesvolle kennismaking met het Keerbergse publiek...

LENTECONCERT 2 april 2017De revelatie van het lenteconcert was de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens. Hij vertolkte op grandiose wijze het eerste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Nadien dankte hij het publiek (in het Afrikaans) en trakteerde met een extraatje: "De Zwaan" uit het Carnaval der Dieren, eveneens van Saint-Saëns.
Naast de sfeervolle "Tsjechische suite" van Antonin Dvorak stonden nog 2 werken van eigen bodem op het programma: de "Dahomeyse Rapsodie" van August De Boeck en het pittige "Rikudim" (4 Israëlische dansen) van Jan Van der Roost. De componist was persoonlijk aanwezig en feliciteerde het orkest met deze uitvoering.
Na afloop genoten publiek en muzikanten nog van een gezellige babbel bij een aperitiefje.

Concerten tijdens het seizoen 18- 19


Zondag 21 oktober 2018 (15u) in de Jezuïetenkerk te Lier: Herfstconcert
Zaterdag 5 januari 2019 (20u) in CC ’t Gasthuis te Aarschot: Nieuwjaarsconcert
Zondag 13 januari 2019 (11u) in het VTI te Lier: Nieuwjaarsconcert
Zondag 20 januari 2019 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsconcert
Zondag 28 april 2019  in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert