NIEUWJAARSCONCERT 2018

Het Nieuwjaarsconcert wordt twee maal gebracht in de Jezuïetenkerk, Gasthuisvest 52 te Lier op zaterdag 13 januari om 20u en op zondag 14 januari om 11u. De intussen in Lier werelddberoemde sopraan Karen Vermeiren en tenor Willem Van der Heyden zijn te gast als solisten. Zij brengen o.a. werk uit "Het Land van de Glimlach" (F. Lehar) en "Carmen" (G. Bizet). Verder staan de traditionele walsen en polka's van Johann Strauss op het programma, samen met een pittig werkje van de Amerikaanse componist Leroy Anderson. Het wordt dus weer een feestelijk programma.
Genummerde plaatsen kunnen gereserveerd worden vanaf 5 december 2017 via het bestelformulier op deze website (tabblad Tickets) of bij Gisèle De Craecker (015/63 94 66 of 0477/20 87 71).
De toegangsprijs bedraagt 16 euro in voorverkoop en 18 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 t/m  25 jaar betalen 8 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. In de prijs is een gratis aperitief inbegrepen.
Bij voorafbetaling na de reservatie per telefoon of website kan men overschrijven op BE64 2200 2426 1352 van Symfonieorkest De Lier, met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller.
HERFSTCONCERT 22 oktober 2017

Voor een volle zaal bracht acteur Lieven Dieltiens op pakkende wijze het verhaal van een vluchtelingenmeisje. De tekst was geïnspreerd op het toneelstuk "l' Arlésienne" van Alphonse Daudet, en werd geschreven door Marleen Moris. De regie was in handen van Fred Gesquière, naamgenoot van dirigent Rik Ghesquière, die de bijpassende muziekfragmenten koos uit de suites "l' Arlésienne" van Georges Bizet.

Nadien vertolkte Bart Steyaert met brio de solopartij van het klavierconcerto nr.1 van Peter Tschaikowsky. Het publiek bedankte hem met een staande ovatie.


Op de foto van l. naar r.: Marleen Moris, Lieven Dieltiens, Rik Ghesquière, Bart Steyaert en Fred Gesquière.
LENTECONCERT 2 april 2017De revelatie van het lenteconcert was de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens. Hij vertolkte op grandiose wijze het eerste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Nadien dankte hij het publiek (in het Afrikaans) en trakteerde met een extraatje: "De Zwaan" uit het Carnaval der Dieren, eveneens van Saint-Saëns.
Naast de sfeervolle "Tsjechische suite" van Antonin Dvorak stonden nog 2 werken van eigen bodem op het programma: de "Dahomeyse Rapsodie" van August De Boeck en het pittige "Rikudim" (4 Israëlische dansen) van Jan Van der Roost. De componist was persoonlijk aanwezig en feliciteerde het orkest met deze uitvoering.
Na afloop genoten publiek en muzikanten nog van een gezellige babbel bij een aperitiefje.

NIEUWJAARSCONCERTEN 2017

7 januari in AarschotNaar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Sopraan Karen Vermeiren bracht het publiek in vervoering met aria's van Pucini, Dvorak, Verdi en Strauss. Hoogtepunt was beslist de "Juwelenaria" uit Faust van Gounod.
15 januari in Lier

Ook dit jaar kon het Nieuwjaarsconcert op een grote belangstelling rekenen.  Het publiek genoot van de traditionele Strauss-nummers zoals de ouverture tot De Zigeunerbaron, Morgenblätter en Sphärenklänge. Chris Lembrechts zorgde voor vuurwerk tijdens de Feuerfest-polka. Gewoontegetrouw stonden ook enkele nummers van Leroy Anderson op het programma: de "gouden fluiten" van De Lier brachten de "Penny Whistle Song" en de percussionisten zorgen voor de nodige show als schilders tijdens het "Sand Paper Ballet". Speciale gast was jazztrombonist Manten Van Gils die een eigen compositie in première bracht: Sunburst. Het concert werd afgesloten met een spetterende selectie uit "West Side Story"22 januari in Merchtem


Voor het derde concert ging De Lier naar het Vlaams-Brabantse Merchtem. Naast de nummers van Strauss en Leroy Anderson kreeg het concert een zuiders muzikaal tintje. Het gitaartrio "Los del Trè" kon de zaal bekoren met werk van Astor Piazzolla en het beroemde Adagio uit het "Concierto de Aranjuez". Het concert werd afgesloten met de "Dahomeese Rhapsodie" van August De Boeck, geboren en getogen te Merchtem.

Concerten tijdens het seizoen 17- 18


Zondag 22 oktober 2017 (11u) in de Jezuïetenkerk te Lier: Herfstconcert
Zaterdag 6 januari 2018 in CC ’t Gasthuis te Aarschot (20u): Nieuwjaarsprogramma
Zaterdag 13 (20u) en zondag 14 (11u) januari 2018 in de Jezuïetenkerk te Lier: Nieuwjaarsconcert
Zondag 21 januari 2018 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsconcert
Zaterdag 27 januari 2018 (20u) in GC Den Bussel te Keerbergen
Zondag 22 april 2018  in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert