LENTECONCERT 2019

Het Lenteconcert heeft plaats op zondag 28 april 2019 om 11u in de feestzaal van het VTI, Kruisbogenhofstraat 7 te Lier. Het programma is volledig gewijd aan Franse muziek. Het jonge supertalent Joshua Galasse is te gast met 2 virtuoze werken voor viool en orkest van Camille  Saint-Saëns: 'Havanaise' en 'Introduction et Rondo Capriccioso'. Van dezelfde componist wordt ook de 'Danse macabre' uitgevoerd. Verder genieten we van het feeërieke 'Prélude à l'après-midi d'un faune" van Claude Debussy. Het concert wordt afgesloten met de beroemde 'Bolero'  van Maurice Ravel.

Zoals steeds staat alles onder leiding van Rik Ghesquière. Nadien volgt het aperitief, samen  met de muzikanten.

Tickets kunnen vanaf 12 maart besteld worden via deze website of telefonisch bij Gisèle De Craecker (015/63 94 66 of 0477/20 87 71). De toegangsprijs bedraagt 18 euro in voorverkoop en 20 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 tot en met 25 jaar betalen 9 euro (10 aan de kassa). Kinderen tot 12 jaar: gratis.
Bij voorafbetaling schrijft men, na de reservatie per telefoon of website over op BE64 2200 2426 1352 van Symfonieorkest De Lier, met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller. Uiterste datum hiervoor is 22 april.

NIEUWJAARSCONCERTEN 2019

Muzikaal begon het jaar 2019 voor Symfonieorkest De Lier met het Nieuwjaarsconcert in cc Het Gasthuis in Aarschot. Sopraan Karen Vermeiren verleende haar medewerking en organisator "Aleydis" zorgde voor een enthousiaste volle zaal.
Op 13 januari was het de beurt aan thuisstad Lier, waar de Weense melodieën elkaar in sneltempo opvolgden.
De cyclus werd afgesloten in Merchtem, waar het gemeentebestuur de inwoners trakteerde op het gesmaakte programma. Sopraan Karen Vermeiren bracht het publiek opnieuw in vervoering.

 
HERFSTCONCERT 2018


Het concert werd ingezet met de Akademische Feestouverture van Johannes Brahms. Toen de feestelijke klanken van het "Gaudeamus" verdwenen waren was het de beurt aan Peter (cello) en Suzanne (Viool) Martens. Zij kwamen speciaal uit Zuid-Afrika om in Lier een onvergetelijke vertolking te brengen van het dubbelconcerto van Brahms. Het publiek dankte met een langdurig applaus. Dirigent Rik Ghesquière inspireerde tenslotte het orkest met een vrolijke uitvoering van 3 Slavische Dansen van Antonin Dvorak.
 
LENTECONCERT 2018
Op 22 april 2018 was Anthony De Vriendt te gast. Hij is is hoornsolist bij het Belgian National Orchestra. In Lier schitterde hij in het eerste hoornconcerto van Richard Strauss.

Deze componist had grote bewondering voor Richard Wagner en W.A. Mozart. Het Symfonieorkest De Lier bracht daarom tevens werk van deze grote componisten.

Rik Ghesquière leidde het orkest dan ook met veel bezieling doorheen de hymne uit "Tannhäuser" (Wagner) en de zeer bekende symfonie nr. 40 (Mozart).

NIEUWJAARSCONCERTEN 2018

6 januari in AarschotNaar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Tenor Willem Van der Heyden bracht het publiek meteen in vervoering met de aria "Dein ist mein ganzes Herz" uit 'Het Land van de Glimlach" (Franz Lehár).  Samen met sopraan Karen Vermeiren volgden nog tal van succesvolle nummers uit dezelfde operette en uit "Carmen" (Bizet).

Uiteraard ontbraken de Weense nummers niet op het pogramma (Aan de mooie blauwe Donau, Tik-tak polka, Donder en Bliksem...)
13 en 14 januari in Lier

De vorige jaren moesten steeds mensen ontgoocheld worden omdat de zaal op korte tijd uitverkocht was. Daarom werd het Nieuwjaarsconcert in 2018 twee maal gebracht: op zaterdagavond 13 januari en op zondagvoormiddag 14 januari in de Jezuïetenkerk te Lier.
Ook hier oogsten Karen en Willem veel succes met hun aria's en duetten uit de wereld van opera en opertte.
Op de zondagvoorstelling moest Willem Van der Heyden na het eerste nummer forfait geven wegens plots opkomende stemproblemen. Karen Vermeiren nam op grandiose wijze enkele van zijn  nummers over in een "noodprogramma".
De opkomst was op zaterdagavond iets minder groot dan op zondag. Het bestuur evalueert de situatie met het oog op het Nieuwjaarsconcert 2019.
21 januari in Merchtem

Het Nieuwjaarsconcert in Merchtem is intussen een traditie geworden. Met Karen Vermeiren, maar zonder Willem Van der Heyden, die nog steeds door stemproblemen geplaagd werd.
Bij het bisnummer (Radetzky-March) kwamen de beroemde steltenlopers van Merchtem het publiek verrassen met een act die laaiend enthousiast onthaald werd.
De pers en regionale televisie waren eveneens present.
Voor verslag en foto's: klik hier.
27 januari in KeerbergenDe Nieuwjaarscyclus werd afgesloten in gemeenschapscentrum "Den Bussel" in Keerbergen. Voor de pauze vertolkte de Spaanse pianiste Eva Fontalba het klavierconcerto van Edvard Grieg. Na de pauze kwamen de walsen en polka's van Strauss aan bod. Een succesvolle kennismaking