LENTECONCERT 2 april 2017


De revelatie van het lenteconcert was de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens. Hij vertolkte op grandiose wijze het eerste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Nadien dankte hij het publiek (in het Afrikaans) en trakteerde met een extraatje: "De Zwaan" uit het Carnaval der Dieren, eveneens van Saint-Saëns.
Naast de sfeervolle "Tsjechische suite" van Antonin Dvorak stonden nog 2 werken van eigen bodem op het programma: de "Dahomeyse Rapsodie" van August De Boeck en het pittige "Rikudim" (4 Israëlische dansen) van Jan Van der Roost. De componist was persoonlijk aanwezig en feliciteerde het orkest met deze uitvoering.
Na afloop genoten publiek en muzikanten nog van een gezellige babbel bij een aperitiefje.

NIEUWJAARSCONCERTEN 2017

7 januari in AarschotNaar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Sopraan Karen Vermeiren bracht het publiek in vervoering met aria's van Pucini, Dvorak, Verdi en Strauss. Hoogtepunt was beslist de "Juwelenaria" uit Faust van Gounod.
15 januari in Lier

Ook dit jaar kon het Nieuwjaarsconcert op een grote belangstelling rekenen.  Het publiek genoot van de traditionele Strauss-nummers zoals de ouverture tot De Zigeunerbaron, Morgenblätter en Sphärenklänge. Chris Lembrechts zorgde voor vuurwerk tijdens de Feuerfest-polka. Gewoontegetrouw stonden ook enkele nummers van Leroy Anderson op het programma: de "gouden fluiten" van De Lier brachten de "Penny Whistle Song" en de percussionisten zorgen voor de nodige show als schilders tijdens het "Sand Paper Ballet". Speciale gast was jazztrombonist Manten Van Gils die een eigen compositie in première bracht: Sunburst. Het concert werd afgesloten met een spetterende selectie uit "West Side Story"22 januari in Merchtem


Voor het derde concert ging De Lier naar het Vlaams-Brabantse Merchtem. Naast de nummers van Strauss en Leroy Anderson kreeg het concert een zuiders muzikaal tintje. Het gitaartrio "Los del Trè" kon de zaal bekoren met werk van Astor Piazzolla en het beroemde Adagio uit het "Concierto de Aranjuez". Het concert werd afgesloten met de "Dahomeese Rhapsodie" van August De Boeck, geboren en getogen te Merchtem.

HERFSTCONCERT: 9 oktober 2016


                                                         

      Een week voordien was de Jezuïetenkerk in Lier uitverkocht. Het publiek genoot duidelijk van het aangeboden  programma. De vijfde symfonie van Beethoven, werd met brio uitgevoerd onder de bezielende leiding van Rik Ghesquière.

Nadien veroverde Kiyotaka Izumi alle harten met zijn briljante vertolking van het eerste klavierconcerto van Edvard Grieg.

Er volgde een staande ovatie!

                                                                   Bekijk de foto's...

Andere concerten tijdens het seizoen 16- 17


Zaterdag 7 januari 2017 in CC ’t Gasthuis te Aarschot (20u): Nieuwjaarsprogramma
Zondag 15 januari 2017 in het VTI te Lier (11u): Nieuwjaarsconcert
Zondag 22 januari 2017 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsprogramma
Zondag 2 april 2017 in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert