LENTECONCERT 2018

Het Lenteconcert opent met "The King of Siam" van de Thaïs-Belgische componsite Pimpanit Karoonyavanich. Het stuk werd oorspronkelijk gecomponeerd voor harmonieorkest, maar werd door de auteur speciaal voor De Lier bewerkt voor symfonisch orkest. Een première dus.
Opmerking: om organisatorische redenen wordt dit programmaonderdeel verplaatst naar een latere datum.

Nadien volgt het graag gehoorde eerste hoorconcerto van Richard Strauss, met Anthony Devriendt als solist. Hij is hoornsolist bij het Belgian National Orchestra.

Het concert besluit met de alom gekende 40e symfonie van Mozart.

Dirigent is Rik Ghesquière.

 Het concert heeft plaats op zondag 22 april 2018 om 11u in de feestzaal van het VTI, Kruisbogenhofstraat 7 te Lier.

Genummerde plaatsen kunnen
vanaf 20 maart 2018 gereserveerd worden  via het bestelformulier op deze website (tabblad tickets) of bij Gisèle De Craecker (015/63 94 66 of 0477/20 87 71). De toegangsprijs bedraagt 16 euro in voorverkoop en 18 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 t/m 25 jaar betalen 8 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. In de prijs is een gratis aperitief inbegrepen.
Bij voorafbetaling kan men na de reservatie per telefoon of website tot en met 16 april overschrijven op BE64 2200  2426  1352  van Symfonieorkest De Lier met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller.


NIEUWJAARSCONCERTEN 2018


6 januari in Aarschot
Naar jaarlijkse traditie begon voor het Symfonieorkest De Lier het nieuwe jaar in het Cultureel Centrum "Het Gasthuis" in Aarschot. De zaal was  zo goed als uitverkocht. Tenor Willem Van der Heyden bracht het publiek meteen in vervoering met de aria "Dein ist mein ganzes Herz" uit 'Het Land van de Glimlach" (Franz Lehár).  Samen met sopraan Karen Vermeiren volgden nog tal van succesvolle nummers uit dezelfde operette en uit "Carmen" (Bizet).

Uiteraard ontbraken de Weense nummers niet op het pogramma (Aan de mooie blauwe Donau, Tik-tak polka, Donder en Bliksem...)
13 en 14 januari in Lier

De vorige jaren moesten steeds mensen ontgoocheld worden omdat de zaal op korte tijd uitverkocht was. Daarom werd het Nieuwjaarsconcert in 2018 twee maal gebracht: op zaterdagavond 13 januari en op zondagvoormiddag 14 januari in de Jezuïetenkerk te Lier.
Ook hier oogsten Karen en Willem veel succes met hun aria's en duetten uit de wereld van opera en opertte.
Op de zondagvoorstelling moest Willem Van der Heyden na het eerste nummer forfait geven wegens plots opkomende stemproblemen. Karen Vermeiren nam op grandiose wijze enkele van zijn  nummers over in een "noodprogramma".
De opkomst was op zaterdagavond iets minder groot dan op zondag. Het bestuur evalueert de situatie met het oog op het Nieuwjaarsconcert 2019.
21 januari in Merchtem

Het Nieuwjaarsconcert in Merchtem is intussen een traditie geworden. Met Karen Vermeiren, maar zonder Willem Van der Heyden, die nog steeds door stemproblemen geplaagd werd.
Bij het bisnummer (Radetzky-March) kwamen de beroemde steltenlopers van Merchtem het publiek verrassen met een act die laaiend enthousiast onthaald werd.
De pers en regionale televisie waren eveneens present.
Voor verslag en foto's: klik hier.
27 januari in KeerbergenDe Nieuwjaarscyclus werd afgesloten in gemeenschapscentrum "Den Bussel" in Keerbergen. Voor de pauze vertolkte de Spaanse pianiste Eva Fontalba het klavierconcerto van Edvard Grieg. Na de pauze kwamen de walsen en polka's van Strauss aan bod. Een succesvolle kennismaking met het Keerbergse publiek...

HERFSTCONCERT 22 oktober 2017

Voor een volle zaal bracht acteur Lieven Dieltiens op pakkende wijze het verhaal van een vluchtelingenmeisje. De tekst was geïnspreerd op het toneelstuk "l' Arlésienne" van Alphonse Daudet, en werd geschreven door Marleen Moris. De regie was in handen van Fred Gesquière, naamgenoot van dirigent Rik Ghesquière, die de bijpassende muziekfragmenten koos uit de suites "l' Arlésienne" van Georges Bizet.

Nadien vertolkte Bart Steyaert met brio de solopartij van het klavierconcerto nr.1 van Peter Tschaikowsky. Het publiek bedankte hem met een staande ovatie.


Op de foto van l. naar r.: Marleen Moris, Lieven Dieltiens, Rik Ghesquière, Bart Steyaert en Fred Gesquière.
LENTECONCERT 2 april 2017De revelatie van het lenteconcert was de Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens. Hij vertolkte op grandiose wijze het eerste celloconcerto van Camille Saint-Saëns. Nadien dankte hij het publiek (in het Afrikaans) en trakteerde met een extraatje: "De Zwaan" uit het Carnaval der Dieren, eveneens van Saint-Saëns.
Naast de sfeervolle "Tsjechische suite" van Antonin Dvorak stonden nog 2 werken van eigen bodem op het programma: de "Dahomeyse Rapsodie" van August De Boeck en het pittige "Rikudim" (4 Israëlische dansen) van Jan Van der Roost. De componist was persoonlijk aanwezig en feliciteerde het orkest met deze uitvoering.
Na afloop genoten publiek en muzikanten nog van een gezellige babbel bij een aperitiefje.

Concerten tijdens het seizoen 17- 18


Zondag 22 oktober 2017 (11u) in de Jezuïetenkerk te Lier: Herfstconcert
Zaterdag 6 januari 2018 in CC ’t Gasthuis te Aarschot (20u): Nieuwjaarsprogramma
Zaterdag 13 (20u) en zondag 14 (11u) januari 2018 in de Jezuïetenkerk te Lier: Nieuwjaarsconcert
Zondag 21 januari 2018 in de kerk te Merchtem (17u): Nieuwjaarsconcert
Zaterdag 27 januari 2018 (20u) in GC Den Bussel te Keerbergen
Zondag 22 april 2018  in het VTI te Lier (11u): Lenteconcert