HERFSTCONCERT 2022


Fluitist Christian Plouvier is onze volgende gastsolist. Hij brengt het romantische 'Concertino voor fluit en orkest' van Cécile Chaminade en het vrolijke 'Rondo Russo' uit het concerto voor fluit van Saverio Mercadante. Met Fanny Mendelssohn en Emilie Mayer worden nog andere vrouwelijke componisten terecht voor het voetlicht gebracht. Tot slot speelt het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de 'Lyrische Suite' van Edvard Grieg. Het concert heeft plaats op zondag 13 november a.s. om 11u in het VTI. Praktische info volgt later.
LENTECONCERT 2022

Op 7 mei 2022 organiseerde het Symfonieorkest De Lier zijn Lenteconcert 2022.
De Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens is  geen onbekende meer: enkele jaren geleden liet hij ons al genieten van zijn betoverend en virtuose cellospel. Dit keer bracht hij "Kol Nidrei" (Max Bruch), "Cantilène voor cello" (August De Boeck) en  het "Allegro appassionato" (Camille Saint-Saëns). Het publiek dankte hem met een overdonderderd applaus.
Verder vertolkt het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de "Ouverture Rosamunde" en de "Symfonie 8 - De Onvoltooide" van Franz Schubert.


LENTECONCERT IN MERCHTEM


In het Vlaams-Brabantse Merchtem maakte het publiek kennis met onze Zuid-Afraikaanse solist. Het Lenteconcert werd er herhaald. Ook daar waren de reacties zeer positief. De vertolking van de 'Cantilène voor cello en orkest' van August De Boeck werd extra gewaardeerd, daar de componist zijn thuisbasis steeds in Merchtem had.
HERFSTCONCERT 2021


Het Herfstconcert 2021 stond in het teken van Vlaams componist August De Boeck.
Jolente De Maeyer vertolkte met veel passie zijn prachtig vioolconcerto. Zij bewees daarmee dat ze  één van de meest vooraanstaande violisten is van ons land. Als bisnummer bracht ze "Gebed" het laatste werk dat De Boeck
comoneerde vlak voor zijn dood. Het publiek bedankte haar met een daverende ovatie.

De Lier vertolkte, onder leiding van Rik Ghesquière, naast de Symfonie nr. 5 van Franz Schubert als slot de Dahomeyse Rapsodie, allicht het meest gespeelde werk van De Boeck.
 
NIEUW: KAFFEE KLASSIEK

Op zondagnamiddag 1 maart 2020 nam Symfonieorkest De Lier een nieuw initiatief: Kaffee Klassiek. In een kleinere zaal werden enkele evergreens uit het klassieke repertoire uitgevoerd, vaak met medewerking van solisten uit het eigen orkest. Tijdens de 2 voorziene pauzemomenten kon naar hartelust genoten worden van een hapje en een tapje.
Het publiek reageerde bijzonder enthousiast, wat blijkt uit de ingevulde evaluatieformulieren.
 
Een volgende editie is daarom het overwegen waard.

NIEUWJAARSCONCERT 2020


Symfonieorkest De Lier zette traditiegetrouw het nieuwe jaar in met wervelende walsen en polka's van Johann Strauss.

Sopraan Ange De Wulf veroverde de harten van het publiek met haar mooie vertolkingen van enkele nummers uit het musical-repertoire. 

Ze werd beloond met een daverend applaus.


Dit concert werd tevens gebracht op verplaatsing in Aarschot en Merchtem.


HERFSTCONCERT 2019
"An American in Lier"

Reed Tetzloff, een jonge toppianist uit New-York was dé vedette van het Herfstconcert. Hij vertolkte met brio het klavierconcerto van Robert Schumann en de Rhapsody in Blue van George Gershwin. Het publiek bedankte met een daverende ovatie.
Symfonieorkest De Lier vervolledigde onder leiding van Rik Ghesquière de Amerikaanse sfeer met het "Adagio voor Strijkers" van Samuel Barber en de suite "An American in Paris" van Gershwin.


Concerten tijdens het seizoen 21- 22


Zondag 10 oktober 2021 (11u) in het VTI  Lier: Herfstconcert
Zondag 17 oktober 2021 in de kerk te Merchtem: Herfstconcert herhaling

Zaterdag 7 mei 2022  te Lier : Lenteconcert