Lenteconcert 2023


Op zondag 23 april om 11 uur brengt Symfonieorkest De Lier de zon vanuit Latijns-Amerika naar het VTI, Kruisbogenhofstraat 7 te Lier. Op het programma staan "De Vier Seizoenen" van één van de grootste tango-componisten van Argentinië: Astor Piazzolla.Solist van dienst is Lierenaar en accordeonvirtuoos Jef De Haes. Verder op het programma werken van de Mexicaanse componist Arturo Marquez en de Braziliaanse toondichter Heitor Villa-Lobos. Kom met ons deze prachtige muziek ontdekken; een stralend begin van de lente!

Genummerde plaatsen kunnen vanaf 28 maart gereserveerd worden via deze website (tab Tickets) of bij Gisèle De Craecker (0477/20 87 71)
Toegangsprijs: 18 euro bij voorafbetaling, 20 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 t/m 25 jaar: 9 euro (vooraf) of 10 euro (kassa). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Bij voorafbetaling: na de reservatie per telefoon of e-mail, tot en met 21 april overschrijven op nr BE45 1030 5971 5389 van Symfonieorkest De Lier met vermelding van de toegewezen code en de naam van de besteller.

Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten bij een gratis aperitief.
NIEUWJAARSCONCERT 2023

Na 2 corona-jaren komt het traditionele Nieuwjaarsconcert weer op de affiche. Op zondag 15 januari 2023 trekt De Lier weer zijn dansschoentjes aan met walsen en polka's van de familie Strauss.  Met o.a. Léo Delibes komen ook andere componisten aan bod met hun heerlijke muziek. Sopraan Ange Dewulf zet de kers op de taart met aria's uit Weense operrettes. Dirigent is zoals steeds Rik Ghesquière.
Afspraak om 11u in het VTI, Kruisbogenhofstraat 7 te Lier.
Genummerde plaatsen kunnen vanaf 13 december gereservbeerd worden via deze webstite (tab tickets) of bij Gisèle De Craecker (0477/20 87 71).
Toegangsprijs: 18 euro bij voorafbetaling, 20 euro bij betaling aan de kassa. Jongeren van 13 t/m 25 jaar: 9 euro (vooraf) of 10 euro (kassa). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Voorafbetaling kan op op rekeningnummer BE45 1030 5971 5389 van Symfonieorkest De Lier met vermelding van de code die u na de reservatie wordt toegewezen via de telefoon of een mail.

Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten bij een gratis aperitief.
HERFSTCONCERT 2022


Fluitist Christian Plouvier was op 13 november de  gastsolist. Deze internationaal veel gevraagde musicus speelde met veel overtuiging het romantische 'Concertino voor fluit en orkest' van Cécile Chaminade en het vrolijke 'Rondo Russo' uit het concerto voor fluit van Saverio Mercadante. Hij werd beloond met een daverend applaus. Met Fanny Mendelssohn en Emilie Mayer werden nog andere vrouwelijke componisten terecht voor het voetlicht gebracht. Tot slot speelde het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de 'Lyrische Suite' van Edvard Grieg.
LENTECONCERT 2022

Op 7 mei 2022 organiseerde het Symfonieorkest De Lier zijn Lenteconcert 2022.
De Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens is  geen onbekende meer: enkele jaren geleden liet hij ons al genieten van zijn betoverend en virtuose cellospel. Dit keer bracht hij "Kol Nidrei" (Max Bruch), "Cantilène voor cello" (August De Boeck) en  het "Allegro appassionato" (Camille Saint-Saëns). Het publiek dankte hem met een overdonderderd applaus.
Verder vertolkte het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de "Ouverture Rosamunde" en de "Symfonie 8 - De Onvoltooide" van Franz Schubert.


LENTECONCERT IN MERCHTEM


Ook in het Vlaams-Brabantse Merchtem maakte het publiek kennis met onze Zuid-Afraikaanse solist. Het Lenteconcert werd er herhaald. Ook daar waren de reacties zeer positief. De vertolking van de 'Cantilène voor cello en orkest' van August De Boeck werd extra gewaardeerd, daar de componist zijn thuisbasis steeds in Merchtem had.
HERFSTCONCERT 2021


Het Herfstconcert 2021 stond in het teken van Vlaams componist August De Boeck.
Jolente De Maeyer vertolkte met veel passie zijn prachtig vioolconcerto. Zij bewees daarmee dat ze  één van de meest vooraanstaande violisten is van ons land. Als bisnummer bracht ze "Gebed" het laatste werk dat De Boeck
comoneerde vlak voor zijn dood. Het publiek bedankte haar met een daverende ovatie.

De Lier vertolkte, onder leiding van Rik Ghesquière, naast de Symfonie nr. 5 van Franz Schubert als slot de Dahomeyse Rapsodie, allicht het meest gespeelde werk van De Boeck.
 
NIEUWJAARSCONCERT 2020


Symfonieorkest De Lier zette traditiegetrouw het nieuwe jaar in met wervelende walsen en polka's van Johann Strauss.

Sopraan Ange De Wulf veroverde de harten van het publiek met haar mooie vertolkingen van enkele nummers uit het musical-repertoire. 

Ze werd beloond met een daverend applaus.


Dit concert werd tevens gebracht op verplaatsing in Aarschot en Merchtem.


HERFSTCONCERT 2019
"An American in Lier"

Reed Tetzloff, een jonge toppianist uit New-York was dé vedette van het Herfstconcert. Hij vertolkte met brio het klavierconcerto van Robert Schumann en de Rhapsody in Blue van George Gershwin. Het publiek bedankte met een daverende ovatie.
Symfonieorkest De Lier vervolledigde onder leiding van Rik Ghesquière de Amerikaanse sfeer met het "Adagio voor Strijkers" van Samuel Barber en de suite "An American in Paris" van Gershwin.


Concerten tijdens het seizoen 22- 23


Zondag 13 november 2022  (11u) in het VTI  Lier: Herfstconcert
Zondag 15 januari 2023 (11u): in het VTI Lier: Nieuwjaarsconcert
Dit concert wordt ook gebracht op 7 januari in Aarschot en op 22 januari in Merchtem
Zondag 23 april 2023 (11u) in het VTI Lier: Lenteconcert