Dirigent Rik Ghesquière is een veelzijdig kunstenaar die bekend staat als een stimulerende en gevoelige dirigent. Daarbij bouwt hij verder op zijn ruime ervaring als musicus in het Brussels Philharmonic, het voormalige Vlaams Radio Orkest. Hierdoor kan hij een indrukwekkend repertorium van klassiek tot hedendaags voorleggen.

Hij studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis, Frank Shipway en Norbert Nozy en volgde een masterclass bij Sylvain Cambreling in Mainz. Projecten met vooraanstaande solisten sieren zijn palmares.
Als dirigent werkt Rik Ghesquière heel graag met stemmen. Dit resulteerde in de integrale uitvoeringen van De Toverfluit, Le Nozze di Figaro, Don Giovanni en Don Pasquale, en concertante uitvoeringen van La Bohème en Madame Butterfly.

Hij is een graag geziene gastdirigent van het Brussels Philharmonic Orchestra, het Kamerorkest La Passione, het Gauteng Philharmonic Orchestra en het Windworx Orchestra (Zuid-Afrika), het operagezelschap Stichting Klein Podium (Nederland), de Philharmonie Thüringen Gotha (Duitsland) en vaste dirigent van het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest, het Symfonieorkest De Lier, het koor Tourdion uit Leuven en het Roosendaals Gemengd Koor (Nederland).

Daarnaast is hij actief als gast op internationale festivals zoals het Festival van Vlaanderen, Europalia en het Internasionale Kamermusiekfees Stellenbosch. Rik Ghesquière is ook artistiek directeur van het professionele ORFEO Kamerorkest. In februari 2016 debuteerde hij als gastdirigent van het Bangkok Symphonic Orchestra in Thailand. In november 2018 dirigeerde hij in Nashville, Verenigde Staten.

Rik Ghesquière werd begin 2018 benoemd tot dirigent van BOENK! Brussels Young Philharmonic. Dit jonge broertje van het befaamde Brussels Philharmonic - waar Rik sinds 1985 actief is als trompettist - wil op die manier het jeugdorkestenlandschap in Vlaanderen een nieuwe impuls geven.


Meer info over dirigent Rik Ghesquière via: www.artofmusic.be